Utbildningar, Danslinjer

Vad är Danslinjen?

Jennie Widegren startade Danslinjen för snart 20 år sedan efter en av flera resor till Los Angeles tillsammans med Fredrik Benke Rydman. I L.A. slogs de båda av hur duktiga alla var, hur bra alla dansade och den höga kvalité allt höll. De ställde sig frågan – Vad håller vi på med i Sverige egentligen? Sagt och gjort; Jennie startade en Danslinje på Sway i Täby och det är den Danslinjen vi nu har på House of Shapes.

På House of Shapes har vi utformat flera olika utbildningar för dig som vill satsa på dansen som yrke! Eftersom vi har jobbat som dansare och koreografer över hela världen, och därmed vet vad som krävs, har vi satt ihop scheman som skapar förutsättningar för dig att lyckas med dina drömmars mål. Du som elev får direktkontakt med arbetslivet då många av våra lärare som undervisar jobbar aktivt eller har jobbat som dansare och koreografer.  De senaste åren har vi  bland annat medverkat i Supershowen TV3, Melodifestivalen, Eurovision Song Contest, TalangTV4, Stjärnornas Stjärna, Sommarkrysset, arbetat med koreografier för Fredrik Benke Rydmans uppsättningar samt många olika dansuppvisningar på företag och konferenser.

För att komma in på danslinjen gör du audition. Vi håller auditions för samtliga linjer varje termin. Datum och tid annonseras på startsidan varje termin. AUDITION TILL DANSLINJEN ANMÄLAN

Anmäl dig när datum har publicerats. Frågor och anmälan kring audition skickar du till audition@houseofshapes.se

Varje termin är på totalt 15 veckor. 2 st så kallade uppstartsveckor med specialschema samt 13 veckor med linjens specifika schema. Utöver det kan det tillkomma extra repetetioner inför framträdanden, Luciaspex med mera.

Stängda klasser innebär att enbart linjens elever tar klassen. Öppna klasser betyder att andra elever än linjens går kursen.

I terminsavgiften för linjerna ingår ett gymkort för alla som fyllt 16 år. Samtidigt får du ett träningsprogram speciellt anpassat för din ålder, framtaget av en Personlig Tränare.

Karin Hellqvist om Danslinjen!

”-Jag gick Jennies 3-åriga Danslinje samt 1-åriga Dansarutbildningen och gick ut 2013. 

Under utbildningen fick jag träna för Sveriges främsta lärare, fick dagligen träffa mina stora dansförebilder och möta grymma koreografer. Med ett varierat schema med allt från Balett till Krumping fick jag smaka på lite av varje och hela tiden tränas i olika stilar och tekniker vilket varit avgörande för de jobb jag fått efteråt.  

Allt från ”Danskampen” till ”Hokus Pokus Motherf*kers” till turné med musikalen ”Flashdance” i Tyskland har krävt stilmässig bredd och det fick jag på House of Shapes.  

Jag fick förutom alla grymma klasser, mentorer, träning och dansvänner för livet även massor av erfarenheter av yrkeslivet och fick följa med Jennie&Benke på produktioner av olika storlek. Allt från mindre företagsgig till invigningen av Friends Arena och X-factor fredagsfinaler. 

House of Shapes och DU som utbildning uppmuntrade oss elever till kreativitet och eget skapande i olika former. Det var under DU-året som jag och sju grymma brudar till från utbildningen startade dansgruppen ”The Sugar Collective” som tränat, jobbat och varit kreativa ihop sen dess. Alltid med support av team HoS! 

Jag rekommenderar VARMT Dansarutbildningen och HoS till den som drömmer om att jobba i den kommersiella världen, vill skapa sig en egen plats i dansvärlden och vill ha en utbildning med bredd och stora möjligheter. En personlig skola och utbildning som är precis vad DU gör den till. Är så glad och tacksam över att ha spenderat så mycket tid på en skola med en så fin, varm och öppen miljö som även efter utbildningen blivit både min arbetsplats och mitt andra hem.”

VÅRA LINJER

DANSLUST
DTJ Danslust Junior 10 – 12 år Pris: 6 200 kr
DTY Danslust Young  13 -15 år Pris: 6 200 kr
Danslust är för dig som tycker att dans är det bästa som finns och som vill ge dansen tid.
Genom att dansa mycket så kommer du att utvecklas i din dans och självklart kan du ta Drop in på andra kurser om du vill!
Du dansar 3 gånger i veckan och har kul!
Ditt schema innehåller Jazz, Hip hop och Jazzfunk men ingen balett.
Du måste göra audition för att behålla platsen varje termin men vi har inga krav på närvaro för att få gå kvar.
Vi har en mentor som tar hand om eleverna som grupp, ingen individuell coachning.  Det blir en träff, det som vi kallar mys, utanför lektionstid per termin.

DANSKORT 
DKJ Danskort Junior 10-12 år Pris: 6 500 kr
DKS Danskort Small 8 – 10 år Pris: 6 500 kr
DKY Danskort Young 13-15 år Pris: 6 500 kr
DKU Danskort Ungdom 14-16 år Pris: 6 900 kr
Danskort innebär att du dansar 4 – 5  gånger per vecka och är beredd att satsa. Vi har visst fokus på teknik i alla stilar och du dansar balett. Schemat syftar till att du skall få en så bred bas som möjligt att stå på. Förutom dina obligatoriska klasser får ta Drop in på öppna klasser inom din åldersgrupp.
För att gå kvar i gruppen så krävs 80% närvaro och du gör audition för att behålla din plats. Gruppen har en mentor och vi ordnar ett ”häng” utanför lektionstid per termin. Vi coachar dig med personliga samtal. 

FÖRBEREDANDE LINJER Pris: 7 900 kr

Danslinjen är 3 – årig men vi har också Förberedande grupper för elever som behöver en större bredd innan det är dags för Danslinjens Åk 1.  Kanske vill du se hur långt du kan nå eller så har du bestämt dig för att bli dansare, men inte tränat tillräckligt mycket än? Då har vi satt ihop ett speciellt schema för dig i de Förberedande linjerna.

Du dansar 5-8 gånger per vecka beroende på ålder och nivå. Vi lägger stort fokus på teknik och självklart har du balett på schemat. Övriga stilar är Jazz, Hip hop och Jazzfunk plus eventuellt andra stilar som linjen behöver, Waaking, Heels, etc. Du tränas av behöriga lärare inom varje stil.

DANSLINJEN Pris: 16 000 kr
Danslinjen ger dig en grund för att kunna söka till en yrkesutbildning inom dans, exempelvis Balettakademien eller Svenska Balettskolan. Terminen startar med 2 st så kallade uppstartsveckor och därefter börjar terminen som är 13 veckor med 8 klasser per vecka. Under terminens gång har vi olika ”performance”-veckor och du får feedback i form av ett utvecklingssamtal med din mentor för att få hjälp att utvecklas och få ut det mesta av din utbildning. Några av Sveriges främsta dansare har startat sin karriär via danslinjen och de kommer nu att vara dina lärare för att skicka vidare sina kunskaper.
Alla elever över 16 år får ett gymkort. Det ger dig möjlighet att sköta din rehab, ta yoga eller konditionsklasser beroende på vad just du behöver för att optimera din dans. Du får också ta Drop in på våra övriga klasser i mån av plats. Förstärka med en extra Balett, Breaking, Popping eller vad just du behöver.

DANSARUTBILDNINGEN Pris: 14 000 kr
Detta är en 1-årig utbildning för dig som redan är utbildad och har
grundkunskaperna i dans. Utbildningen är inriktad på yrkeslivet med auditionträning
och möten med koreografer. DU fungerar ofta som ett påbyggnadsår på vår 3-åriga
danslinje. Under det fjärde året väljer du inriktning på din danskarriär med vårt stöd.
DU har 7 klasser i veckan, så utrymme finns att börja arbeta som dansare, danslärare
och/eller koreograf. Jennie Widegren är ansvarig och följer upp din utveckling med
samtal. Du har också en individuell coach utefter din inriktning.

DANSLINJEN COMMERCIAL (DLC) Pris: 14 000 kr
Detta är en linje för dig som dansat i många år och som ser en framtid som dansare
på den kommersiella scenen.
Antagning sker genom audition och vi antar dig som redan har en bra grundträning
men som behöver den sista pushen i stil, edge och form. Vi erbjuder ett mentorskap
som hjälper dig med feedback och kontakter.
Träningen i DLC är helt enkelt anpassad för branschen. Vad som gäller just nu för att
kunna boka jobb.
Du har 7 klasser i veckan och tränas av behöriga lärare inom varje stil. Under
terminens gång har vi olika ”performance”-veckor och ”fake auditions” där du får
feedback i form av utvecklingssamtal med din mentor/mentorer att få hjälp att
utvecklas och få ut det mesta av din utbildning.
Några av Sveriges främsta dansare har startat sin karriär via Danslinjen och de
kommer nu att vara dina lärare för att skicka vidare sina kunskaper.
DLC-elever får ett årskort i vårat gym utan extra kostnad. Det ger dig möjlighet att
sköta din rehab, ta yoga eller konditionsklasser beroende på vad just du behöver för
att optimera din dans. Du får också ta Drop in på våra övriga klasser i mån av plats.
Förstärka med en extra Balett, Breaking eller vad just du behöver.
Lisa Arnold och Jennie Widegren är mentorer för hela gruppen, du väljer även en individuell mentor med bäring på din inriktning.

MENTORER HÖSTTERMINEN 2019

DANSLINJEN
FBJ – Bianca Fernström
FBT – Felicia Loveflo
FBY – Lisa Arnold
FBU- Ida Kumar
ÅK 1 – Bianca Fernström
Åk 2 – Emelie Cederskär
ÅK 3 –  Matilda Fleberg
DU – Jennie Widegren & Kenny Svensson
DLC – Cynthia Toledo

DANSKORT
DKS – Felicia Loveflo
DKJ – Jessica Sevenheim
DKY – Tova Renman
DKU – Helena Åkesson

DANSLUST
DTJ – Felicia Loveflo
DTY – Minou Deilert