Utbildningar, Danslinjer

Vad är Danslinjen?

Jennie Widegren startade Danslinjen för snart 20 år sedan efter en av flera resor till Los Angeles tillsammans med Fredrik Benke Rydman. I L.A. slogs de båda av hur duktiga alla var, hur bra alla dansade och den höga kvalité allt höll. De ställde sig frågan – Vad håller vi på med i Sverige egentligen? Sagt och gjort; Jennie startade en Danslinje på Sway i Täby och det är den Danslinjen vi nu har på House of Shapes.

På House of Shapes har vi utformat flera olika utbildningar för dig som vill satsa på dansen som yrke! Eftersom vi har jobbat som dansare och koreografer över hela världen, och därmed vet vad som krävs, har vi satt ihop scheman som skapar förutsättningar för dig att lyckas med dina drömmars mål. Du som elev får direktkontakt med arbetslivet då många av våra lärare som undervisar jobbar aktivt eller har jobbat som dansare och koreografer.  De senaste åren har vi  bland annat medverkat i Supershowen TV3, Melodifestivalen, Eurovision Song Contest, TalangTV4, Stjärnornas Stjärna, Sommarkrysset, arbetat med koreografier för Fredrik Benke Rydmans uppsättningar samt många olika dansuppvisningar på företag och konferenser.

För att komma in på danslinjen gör du audition. Vi håller auditions för samtliga linjer varje termin. Datum och tid annonseras på startsidan varje termin. AUDITION TILL DANSLINJEN ANMÄLAN

Anmäl dig när datum har publicerats. Frågor och anmälan kring audition skickar du till audition@houseofshapes.se

Varje termin är på totalt 15 veckor. 2 st så kallade uppstartsveckor med specialschema samt 13 veckor med linjens specifika schema. Utöver det kan det tillkomma extra repetetioner inför framträdanden, Luciaspex med mera.

I terminsavgiften för linjerna ingår ett gymkort för alla som fyllt 16 år. Samtidigt får du ett träningsprogram speciellt anpassat för din ålder, framtaget av en Personlig Tränare.

Karin Hellqvist om Danslinjen!

”-Jag gick Jennies 3-åriga Danslinje samt 1-åriga Dansarutbildningen och gick ut 2013. 

Under utbildningen fick jag träna för Sveriges främsta lärare, fick dagligen träffa mina stora dansförebilder och möta grymma koreografer. Med ett varierat schema med allt från Balett till Krumping fick jag smaka på lite av varje och hela tiden tränas i olika stilar och tekniker vilket varit avgörande för de jobb jag fått efteråt.  

Allt från ”Danskampen” till ”Hokus Pokus Motherf*kers” till turné med musikalen ”Flashdance” i Tyskland har krävt stilmässig bredd och det fick jag på House of Shapes.  

Jag fick förutom alla grymma klasser, mentorer, träning och dansvänner för livet även massor av erfarenheter av yrkeslivet och fick följa med Jennie&Benke på produktioner av olika storlek. Allt från mindre företagsgig till invigningen av Friends Arena och X-factor fredagsfinaler. 

House of Shapes och DU som utbildning uppmuntrade oss elever till kreativitet och eget skapande i olika former. Det var under DU-året som jag och sju grymma brudar till från utbildningen startade dansgruppen ”The Sugar Collective” som tränat, jobbat och varit kreativa ihop sen dess. Alltid med support av team HoS! 

Jag rekommenderar VARMT Dansarutbildningen och HoS till den som drömmer om att jobba i den kommersiella världen, vill skapa sig en egen plats i dansvärlden och vill ha en utbildning med bredd och stora möjligheter. En personlig skola och utbildning som är precis vad DU gör den till. Är så glad och tacksam över att ha spenderat så mycket tid på en skola med en så fin, varm och öppen miljö som även efter utbildningen blivit både min arbetsplats och mitt andra hem.”

VÅRA LINJER

1-årig dansarutbildning (DU)
Detta är en 1-årig utbildning för dig som redan är utbildad och har grundkunskaperna i dans. Utbildningen är inriktad på yrkeslivet med auditionträning och möten med koreografer. DU fungerar ofta som ett påbyggnadsår på vår 3-åriga danslinje. Under det fjärde året väljer du inriktning på din danskarriär med vårt stöd.

DU har 7 klasser i veckan, så utrymme finns att börja arbeta som dansare, danslärare och/eller koreograf. Jennie Widegren är ansvarig och följer upp din utveckling med samtal. Du har också en individuell coach utefter din inriktning.

Mentor DU: Matilda Fleberg

Pris per termin: 12 500 kr (inkl 6 % moms)

 

Danslinjen Commercial (DLC)
Detta är en linje för dig som dansat i många år och som ser en framtid som dansare på den kommersiella scenen. 
Antagning sker genom audition och vi antar dig som redan har en bra grundträning men som behöver den sista pushen i stil, edge och form. Vi erbjuder ett mentorskap som hjälper dig med feedback och kontakter. 
Träningen i DLC är helt enkelt anpassad för branschen. Vad som gäller just nu för att kunna boka jobb.
 
Du har 7 klasser i veckan och tränas av behöriga lärare inom varje stil. Under terminens gång har vi olika ”performance”-veckor och ”fake auditions” där du får feedback i form av utvecklingssamtal med din mentor/mentorer att få hjälp att utvecklas och få ut det mesta av din utbildning. 
Några av Sveriges främsta dansare har startat sin karriär via Danslinjen och de kommer nu att vara dina lärare för att skicka vidare sina kunskaper.
 
DLC-elever får ett årskort i vårat gym utan extra kostnad. Det ger dig möjlighet att sköta din rehab, ta yoga eller konditionsklasser beroende på vad just du behöver för att optimera din dans. Du får också ta Drop in på våra övriga klasser i mån av plats. Förstärka med en extra Balett, Breaking eller vad just du behöver.
Lisa Arnold och Jennie Widegren är mentorer för hela gruppen, du väljer även en individuell mentor med bäring på din inriktning.
 
Pris per termin: 14 000 kr (inkl 6 % moms)
 

3-årig danslinje 16 år+ (ÅK3)

Detta är en 3-årig utbildning för dig som tänker bli dansare. Den ger dig en grund att söka till en yrkesutbildning inom dans, exempelvis Balettakademien eller Svenska Balettskolan. Du har 9 klasser i veckan och tränas av behöriga lärare inom varje stil. Under terminens gång har vi olika ”performance”-veckor och du får feedback i form av ett utvecklingssamtal med din mentor för att få hjälp att utvecklas och få ut det mesta av din utbildning. Några av Sveriges främsta dansare har startat sin karriär via danslinjen och de kommer nu att vara dina lärare för att skicka vidare sina kunskaper.

Mentor Åk 3: Jennie Widegren

Pris per termin: 16 000 kr (inkl 6 % moms)

 

3-årig danslinje 15 år+ (ÅK2)

Detta är en 3-årig utbildning för dig som tänker bli dansare. Den ger dig en grund att söka till en yrkesutbildning inom dans. Du har 8 klasser i veckan och tränas av behöriga lärare inom varje stil.

Under terminens gång har vi olika ”performance”-veckor och du får feedback i form av ett utvecklingssamtal med din mentor för att få hjälp att utvecklas och få ut det mesta av din utbildning. Några av Sveriges främsta dansare har startat sin karriär via danslinjen och de kommer nu att vara dina lärare för att skicka vidare sina kunskaper.

Mentor Åk 2: Bianca Fernström

Pris per termin: 16 000 kr (inkl 6 % moms)

 

3-årig danslinje 14 år+ (ÅK1)

Detta är en 3-årig utbildning för dig som tänker bli dansare.  Den ger dig en grund att söka till en yrkesutbildning inom dans.  Du har 8 klasser i veckan och tränas av behöriga lärare inom varje stil. Under terminens gång har vi olika ”performance”-veckor och du får feedback i form av ett utvecklingssamtal med din mentor för att få hjälp att utvecklas och få ut det mesta av din utbildning. Några av Sveriges främsta dansare har startat sin karriär via danslinjen och de kommer nu att vara dina lärare för att skicka vidare sina kunskaper.

Mentor Åk 1: Ida Kumar

Pris per termin: 16 000 kr (inkl 6 % moms)

 

Förberedande danslinje FÖRBEREDANDE – ”FB” 16 år+

Vill du satsa på din dans? Kanske vill du se hur långt du kan nå eller så har du bestämt dig för att bli dansare, men inte tränat tillräckligt mycket än? Då har vi satt ihop ett speciellt schema för dig.

Schemat syftar till att du skall få en så bred bas som möjligt att stå på. Vi coachar dig med personliga samtal.

Du dansar 5 gånger i veckan med några av House of Shapes fantastiska lärare. Varje vårtermin avslutar vi med föreställningar.

Mentor FB: Emelie Cederskär

Pris per termin: 10 000 kr (inkl 6 % moms)

 

Förberedande danslinje FÖRBEREDANDE YOUNG – ”FBY” 13-15 år

Vill du satsa på din dans? Kanske vill du se hur långt du kan nå eller så har du bestämt dig för att bli dansare, men inte tränat tillräckligt mycket än? Då har vi satt ihop ett speciellt schema för dig.

Denna utbildning riktar sig till dig som är född -05/-04/-03 och har stort intresse för dans!

Schemat syftar till att du skall få en så bred bas som möjligt att stå på. Vi coachar dig med personliga samtal.

Du dansar 5 gånger i veckan med några av House of Shapes fantastiska lärare. Varje vårtermin avslutar vi med föreställningar.

Mentor FBY: Karin Hellqvist

Pris per termin: 7 900 kr (inkl 6 % moms)

 

Förberedande danslinje FÖRBEREDANDE TEENS – ”FBT” 13-15 år

Denna utbildning riktar sig till dig som är född -05/-04/-03 och redan nu har stort intresse för dans!

Du dansar 5 gånger i veckan med våra fantastiska lärare som undervisar här på House of Shapes.

Mentor: Bianca Fernström

Pris per termin: 7 900 kr (inkl 6 % moms)

 

Förberedande danslinje FÖRBEREDANDE JUNIOR – ”FBJ” 10-12 år

Denna utbildning, FBJ,  riktar sig till dig som är född -08/-07/-06 och redan nu har stort intresse för dans!

Du dansar 5 gånger i veckan med våra fantastiska lärare som undervisar här på House of Shapes.

Audition för FBJ hålls inför varje termin. Du anmäler dig till audition så snart datum publicerats.

Mentor FBJ: Bianca Fernström

Pris per termin: 7 900 kr (inkl 6 % moms)

 

Förberedande danslinje FÖRBEREDANDE KIDS – ”FBK” 10-12 år

Denna utbildning, FBJ,  riktar sig till dig som är född -08/-07/-06 och redan nu har stort intresse för dans!

Du dansar 5 gånger i veckan med våra fantastiska lärare som undervisar här på House of Shapes.

Audition för FBK hålls inför varje termin. Du anmäler dig till audition så snart datum publicerats.

Mentor FBK: Felicia Loveflo

Pris per termin: 7 900 kr (inkl 6 % moms)