KUNG FU KIDS

KUNG FU KIDS

Kung Fu Kids är en kurs som blandar kampsport, tricks och akrobatisk grundträning på ett roligt sätt. Lärare är Jakob Isaksson som bott och studerat med munkar på ett berg i Kina. Perfekt för alla som gillar kung fu men också tricking, parkour och breakdance.

KAMPSPORT FÖR BARN
Kung Fu Kids är kampsportslektioner med fokus på rörelseträning, självförsvar, kroppskontroll och lek. Disciplin är ett centralt begrepp i all kampsport, så även på våra lektioner. Vi arbetar med stort fokus på övningarna och på lärarens instruktioner.  Det är bra att prata med barnen innan klasserna och påminna om att lyssna uppmärksamt och visa respekt mot de andra som kommer till klassen för att lära sig. På så sätt kan man undvika onödiga skador och olyckor.

GRADERING
Gradering är en del av kampsport för att tydligt kunna avgöra gruppindelningar och hålla koll på vem som lärt sig vad. I Kung Fu Kids finns det 5 bälten (brukar kallas ”sash”) vilket innebär 5 års träning. Alltså graderar man en gång om året vilket sker i samband med sommar-avslutningen. Vid slutet av höst-terminen gör man istället självförsvars-test och får ett diplom. Missar man sommarens gradering börjar man ändå i nästa grupp med sina kompisar och graderar i slutet av terminen till rätt bälte. Vill man gradera innan är det en extra graderingskostnad på 250KR

DRÄKTER
Kungfu tränar man i vilka kläder som helst första terminen. Barnen tycker såklart att det är roligt med dräkter och att se ut som ett proffs, men det är först vid gradering som detta är ett krav. Dräkterna kommer från Kina och är inte helt enkla att beställa nu med dyr valuta och importskatter. Ni får därför ha lite överseende då det är Jakob själv som hjälper till med den här tjänsten. Det är så klart både kul och seriöst för barnen att träna i dräkter. Dräkterna kostar just nu 320 kr och bälten vid gradering 50 kr

TÄVLINGAR
Kung Fu är en tävlingssport och kallas då för WUSHU. Man kan tävla med de former man lär sig på lektionerna. Från rött bälte och uppåt kan man vara med på SM som kommer att hållas i mars nästa år. Då anmäler man sitt intresse till Jakob som hjälper till och förbereder och stöttar under själva eventet. Vi har haft flera tävlanden och några som tagit medaljer. Svenska Kung Fu och Wushu Förbundet arrangerar ibland också läger samt kurser som man kan gå på och lära sig mer om att tävla. När man är 13 år får man börja träna och lära sig för fighting momenten.

SOMMAR-LÄGER

House of Shapes anordnar läger på loven. Under 5 dagar jobbar vi koncentrerat med Kung Fu och varvar med lekar och utomhusaktiviteter.

 

HÄR ÄR KURSANMÄLAN!

SYSKONRABATT

Om du anmäler dig, din mamma, pappa eller syskon till mer än 1 kurs ger vi dig 10 % rabatt på den 2:a kursen och 20 % på den 3:e och så vidare. Rabattstegen beräknas med dyraste kursen som nummer 1 och därefter i fallande skala. Observera att rabatten inte går att kombinera med andra erbjudanden eller rabatter.