Danslärare


HELENA K BRÅNSTAD - Barndans & Jazz

Utbildad vid DOCH, Dans och Cirkushögskolan i Stockholm.

Barndans.
”Det bästa med min barndans är att jag slipper välja dansstil. Vi testar på många olika stilar och använder oss av all typ av musik. Från HipHop till Händel. Grunderna i min barndans är lusten till dans och rörelse. Hoppsa, springa, hoppa, snurra, rulla, galoppera blir snabbt till dansanta kombinationer av rörelse, dynamik och flöde. Koordination, improvisation, dansteknik, fantasi, glädje,små detaljer och stora hopp! Allt detta ryms i min barndans. För mig handlar dans om uttryck och att få undersöka och uttrycka genom sin kropp. Jag ser mina barndansklasser som små äventyr, tillsammans utforskar och upptäcker vi dansens magiska och kreativa värld. ”

Jazz.
”I mina jazzklasser för barn ryms det både show och mer lyrisk jazz. Jag blandar olika jazzuttryck för att hitta en bra dynamik på dansklasserna. Uppvärmning, teknik, olika typer av rörelsekombinationer och dansfraser finns alltid med. Ibland koncentrerar vi oss på en viss koreografi, ibland på stora hopp eller på att öva snurrar. Fokus och koncentration är något som vi automatiskt övar på hela tiden i dansen men att ha kul när vi dansar och lär oss är allra viktigast! Blandningen mellan att ha grymt kul och att verkligen få öva och bli bättre för att utvecklas dels danstekniskt och dels uttrycksmässigt är utgångspunkterna på mina jazzklasser.

– Undervisar sen 2000 på Estetiska programmet i Uppsala i modern och nutida dans, improvisation och komposition.
– Har undervisat barn och unga sen 1998, bland annat på Balettakademien, Solna kulturskola, Vaxholms kulturskola , Scengymnasiet och St Eriks gymnasium.
– Dansat i produktioner av dansgruppen Agnes, som framförallt gör barn och ungdomsföreställningar.