VÅRA DANSLINJER

Publicerad 2017-06-15 21:10 av House of Shapes

Jennie Widegren startade Danslinjen för snart 20 år sedan efter en av flera resor till Los Angeles tillsammans med Fredrik Benke Rydman. I L.A. slogs de båda av hur duktiga alla var, hur bra alla dansade och den höga kvalité allt höll. De ställde sig frågan – Vad håller vi på med i Sverige egentligen? Sagt och gjort; Jennie startade en Danslinje på Sway i Täby och det är den Danslinjen vi nu har på House of Shapes.

Alla elever tas in genom audition och vi har jurygrupper med några av de mest välmeriterade dansarna som går att uppbringa i Sverige. Viktigt för oss är att de också är duktiga pedagoger som kan se elevernas potential och utvecklingsmöjligheter. Juryn består också av linjens mentorer. De som senare kommer att ha uppföljningssamtal med eleverna.

Hur många som antas beror helt på de sökandes talang och förkunskaper. Vi får såklart en del frågor om nivåer och åldersindelning. Här är mentorerna och Jennie experterna och det är de som har erfarenhet av att placera elever i rätt grupp. En grundregel är att placera varje elev i en grupp där han/hon har störst möjlighet att utvecklas. Alla elever går framåt i olika takt, de växer och de går både framåt och står stilla i perioder. Ålder och nivå behöver inte alltid följas åt.

Läs mer om de olika grupperna här: www.houseofshapes.se/utbildningar