Utbildningar, Danslinjer

Vad är Danslinjen?

Jennie Widegren startade Danslinjen för snart 20 år sedan efter en av flera resor till Los Angeles tillsammans med Fredrik Benke Rydman. I L.A. slogs de båda av hur duktiga alla var, hur bra alla dansade och den höga kvalité allt höll. De ställde sig frågan – Vad håller vi på med i Sverige egentligen? Sagt och gjort; Jennie startade en Danslinje på Sway i Täby och det är den Danslinjen vi nu har på House of Shapes.

På House of Shapes har vi utformat flera olika utbildningar för dig som vill satsa på dansen som yrke! Eftersom vi har jobbat som dansare och koreografer över hela världen, och därmed vet vad som krävs, har vi satt ihop scheman som skapar förutsättningar för dig att lyckas med dina drömmars mål. Du som elev får direktkontakt med arbetslivet då många av våra lärare som undervisar jobbar aktivt eller har jobbat som dansare och koreografer.  De senaste åren har vi  bland annat medverkat i Supershowen TV3, Melodifestivalen, Eurivision Song Contest, TalangTV4 samt många olika dansuppvisningar på företag och konferenser.

För att komma in på danslinjen gör du audition. Vi håller auditions för samtliga linjer varje termin. Datum och tid annonseras på startsidan varje termin. Anmäl dig när datum har publicerats. Frågor och anmälan kring audition skickar du till audition@houseofshapes.se

Varje termin är på totalt 15 veckor. 2 st så kallade uppstartsveckor med specialschema samt 13 veckor med linjens specifika schema. Utöver det kan det tillkomma extra repetetioner inför framträdanden, Luciaspex med mera.

I terminsavgiften för linjerna ingår ett gymkort för alla som fyllt 16 år. Samtidigt får du ett träningsprogram speciellt anpassat för din ålder, framtaget av en Personlig Tränare.

VÅRA LINJER

1-årig dansarutbildning (DU)
Detta är en 1-årig utbildning för dig som redan är utbildad och har grundkunskaperna i dans. Utbildningen är inriktad på yrkeslivet med auditionträning och möten med koreografer. DU fungerar ofta som ett påbyggnadsår på vår 3-åriga danslinje. Under det fjärde året väljer du inriktning på din danskarriär med vårt stöd.

DU har 7 klasser i veckan, så utrymme finns att börja arbeta som dansare, danslärare och/eller koreograf. Jennie Widegren är ansvarig och följer upp din utveckling med samtal. Du har också en individuell coach utefter din inriktning.

Mentor DU: Matilda Fleberg

Pris per termin: 12 500 kr (inkl 6 % moms)

 

3-årig danslinje 16 år+ (ÅK3)

Detta är en 3-årig utbildning för dig som tänker bli dansare. Den ger dig en grund att söka till en yrkesutbildning inom dans, exempelvis Balettakademien eller Svenska Balettskolan. Du har 9 klasser i veckan och tränas av behöriga lärare inom varje stil. Under terminens gång har vi olika ”performance”-veckor och du får feedback i form av ett utvecklingssamtal med din mentor för att få hjälp att utvecklas och få ut det mesta av din utbildning. Några av Sveriges främsta dansare har startat sin karriär via danslinjen och de kommer nu att vara dina lärare för att skicka vidare sina kunskaper.

Mentor Åk 3: Jennie Widegren

Pris per termin: 16 000 kr (inkl 6 % moms)

 

3-årig danslinje 15 år+ (ÅK2)

Detta är en 3-årig utbildning för dig som tänker bli dansare. Den ger dig en grund att söka till en yrkesutbildning inom dans. Du har 8 klasser i veckan och tränas av behöriga lärare inom varje stil.

Under terminens gång har vi olika ”performance”-veckor och du får feedback i form av ett utvecklingssamtal med din mentor för att få hjälp att utvecklas och få ut det mesta av din utbildning. Några av Sveriges främsta dansare har startat sin karriär via danslinjen och de kommer nu att vara dina lärare för att skicka vidare sina kunskaper.

Mentor Åk 2: Bianca Fernström

Pris per termin: 16 000 kr (inkl 6 % moms)

 

3-årig danslinje 14 år+ (ÅK1)

Detta är en 3-årig utbildning för dig som tänker bli dansare.  Den ger dig en grund att söka till en yrkesutbildning inom dans.  Du har 8 klasser i veckan och tränas av behöriga lärare inom varje stil. Under terminens gång har vi olika ”performance”-veckor och du får feedback i form av ett utvecklingssamtal med din mentor för att få hjälp att utvecklas och få ut det mesta av din utbildning. Några av Sveriges främsta dansare har startat sin karriär via danslinjen och de kommer nu att vara dina lärare för att skicka vidare sina kunskaper.

Mentor Åk 1: Ida Kumar

Pris per termin: 16 000 kr (inkl 6 % moms)

 

1-årig förberedande danslinje FÖRBEREDANDE – ”FB” 16 år+

Vill du satsa på din dans? Kanske vill du se hur långt du kan nå eller så har du bestämt dig för att bli dansare, men inte tränat tillräckligt mycket än? Då har vi satt ihop ett speciellt schema för dig.

Schemat syftar till att du skall få en så bred bas som möjligt att stå på. Vi coachar dig med personliga samtal.

Du dansar 5 gånger i veckan med några av House of Shapes fantastiska lärare. Varje vårtermin avslutar vi med föreställningar.

Mentor FB: Emelie Cederskär

Pris per termin: 10 000 kr (inkl 6 % moms)

 

1-årig förberedande danslinje FÖRBEREDANDE YOUNG – ”FBY” 13-15 år

Vill du satsa på din dans? Kanske vill du se hur långt du kan nå eller så har du bestämt dig för att bli dansare, men inte tränat tillräckligt mycket än? Då har vi satt ihop ett speciellt schema för dig.

Denna utbildning riktar sig till dig som är född -04/-03/-02 och har stort intresse för dans!

Schemat syftar till att du skall få en så bred bas som möjligt att stå på. Vi coachar dig med personliga samtal.

Du dansar 5 gånger i veckan med några av House of Shapes fantastiska lärare. Varje vårtermin avslutar vi med föreställningar.

Mentor FBY: Karin Hellqvist

Pris per termin: 7 900 kr (inkl 6 % moms)

 

1-årig förberedande danslinje FÖRBEREDANDE TEENS – ”FBT” 13-15 år

Denna utbildning riktar sig till dig som är född -04/-03/-02 och redan nu har stort intresse för dans!

Du dansar 5 gånger i veckan med våra fantastiska lärare som undervisar här på House of Shapes.

Mentor: Bianca Fernström

Pris per termin: 7 900 kr (inkl 6 % moms)

 

1-årig förberedande danslinje FÖRBEREDANDE JUNIOR – ”FBJ” 10-12 år

Denna utbildning, FBJ,  riktar sig till dig som är född -07/-06/-05 och redan nu har stort intresse för dans!

Du dansar 5 gånger i veckan med våra fantastiska lärare som undervisar här på House of Shapes.

Audition för FBJ hålls inför varje termin. Du anmäler dig till audition så snart datum publicerats.

Mentor FBJ: Bianca Fernström

Pris per termin: 7 900 kr (inkl 6 % moms)

 

1-årig förberedande danslinje  FÖRBEREDANDE JUNIOR – FBJ-STREET ”FBJ-S” 10-12 år

Denna utbildning riktar sig till dig som är född -07/-06/-05 och redan nu har stort intresse för dans med inriktning på streetdance stilar!

Du dansar 4 gånger i veckan med våra fantastiska lärare som undervisar här på House of Shapes.

Mentor FBJ-S: Karin Hellqvist

Pris per termin: 6 500 kr (inkl 6 % moms)

 

1-årig förberedande danslinje  FÖRBEREDANDE SMALL  ”FBS” 8-10 år

Det här är en linje för dig som är född 07/08/09. Du älskar att dansa och vill lära dig så mycket du bara kan!  Du dansar 3 gånger i veckan Jazz, Jazzfunk och Hip Hop på House of Shapes.

Mentor FBS: Felicia Loveflo

Pris per termin: 5700 kr (inkl 6 % moms)